Wie zijn wij

Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze samen al heel wat meegemaakt. 
Ze leerden elkaar kennen in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge. Ze zaten de laatste twee jaar van het middelbaar samen in klas, maar de vonken zijn pas overgeslaan op de laatste schooldag, de details zullen we jullie besparen ...

Na Spermalie ging Sander eerst vast werken in The Lake in Keerbergen en Lies besliste meteen verder te studeren. Na 2 jaar werken in The Lake zou Sander ook in de voetsporen van Lies treden.
Ze gingen verder studeren in Brussel, Hotelmanagement in de Erasmushogeschool. Hij in zijn eerste jaar, zij in het 3e jaar. Beiden op kot in Brussel... De tijd van hun leven!

Toen Lies afgestudeerd was, werd ze mede-zaakvoerder van Restaurant De Hoppeschuur in Knesselare. Een leuk restaurantje waar zelfgemaakte gin's & tapas centraal stonden. Sander ging mee in het verhaal en werd zelfstandig in bijberoep.

In de zomer van 2019 besloten ze hun leven over een andere boeg te gooien. Ze sloegen een nieuwe weg in en gingen in Mechelen wonen en werken. Centraal. 

“ Onze vrienden, klanten en leveranciers vanuit Knesselare konden ons niet missen en vroegen ons om bij hen thuis te komen koken. De aanvragen bleven komen: tapasmenu's & cocktails maken op  evenementen, cocktailbar voorzien op een babyborrel, hapjes voor verjaardagen, verrassingsfeestjes, ... Noem maar op. We besloten terug zelfstandig in bijberoep te worden, want eerlijk? Wij missen de Knesselarenoars ook wel een beetje..."

Liesje & Sander hebben een bestelwagen gekocht. Naast hun werk in de week kunnen ze nu koken aan huis / catering op maat en cocktailbar voorzien naar wens van de klant. 

Ze gaan hun passie achterna!

KOK AAN HUIS 
CATERING OP MAAT
COCKTAILBAR OP LOCATIESander De Laet

"Mijn eerste ervaring als kok deed ik op in de slagerij van de Spar in Hombeek." 

Mijn eerste ervaring als kok deed ik op in de slagerij van de Spar in Hombeek.Dit is een van de warmste plekken waar ik kon terecht komen. Ik was nog maar 14 jaar en Nancy van de Spar gaf mij toen al een duwtje in de rug. Ik mocht van mijn ouders hotelschool volgen, maar ik moest mezelf eerst bewijzen. In de Hotelschool van Mechelen moest ik voor de jury komen en met glans slaagde ik het traject. Nadat ik mezelf had bewezen, mocht ik naar  het verre Brugge op internaat en op school.  Ik deed een stage bij ‘t Huis van Lede in Kruishoutem/Lede en bij CentPourCent* in Mechelen in de keuken. En ‘k heb  er in Spermalie zelfs een West-Vlaamse aan den haak geslagen...

 
Na Spermalie ging ik vast werken in The Lake in Keerbergen. Ik verdiende daar goed mijn kost, kon op eigen benen staan, ik leerde nog veel bij en het was nog leuk werken ook. 
Maar er bleef een stukje onbeantwoord. Koken had ik al onder de knie, maar ik wou meer weten, meer kennen. Het totaalplaatje. Boekhouding, foodcost, reclame, personeel, alles! Terug gaan studeren. Hotelmanagement zoals Lies was een stapje in de goede richting.

Tijdens mijn studies werd ik zelfstandig in bijberoep om Lies te helpen in haar zaak in Knesselare. Het restaurant was enkel ‘s avonds open, waardoor het relatief gemakkelijk bleek om te combineren. Ik stond op om 6u15 nam de trein vanuit Aalter om op tijd in de les te zijn om 9u. Als er een lesuur laat op de dag was, moest ik vroeger vertrekken omdat om 18u het restaurant open ging. Liesje zorgde voor de nodige voorbereidingen, kwam mij ophalen om 17u30 aan het station en we vlogen er samen in tot in de late uurtjes. Maandag was mijn vrije dag. Dat hebben ze op school mogen ondervinden.

In oktober 2019 heb ik mijn Diploma Hotelmanagement in handen mogen nemen. Het was een zware rit die de moeite waard was.

Sander De Laet

Lies Van Wolvelaer

“Ik hou van werken en risico's nemen. Als is ergens voor ga, is het altijd met de volle 100% en ik laat me niet doen door een tegenslag.”

Hallo! Mijn naam is Lies, maar vele mensen noemen mij ook wel "Liesje" en dat hoor ik eigenlijk het liefste. Ikzelf ben afkomstig uit Wingene, een dorpje waar meer varkens dan mensen wonen. 

 Ik begon mijn middelbare studies in de eerste twee jaren in Sancta Maria (ASO)  in Ruiselede. De meeste vriendinnen van mij gingen naar deze school en van mijn ouders moest ik eerst een algemene studie proberen. Na twee jaar was ik nog steeds erg gemotiveerd om hotelschool te volgen en startte ik mijn derde jaar "Hotel" in hotelschool Spermalie in Brugge. Ik roerde van jongs af aan mee in de potten thuis en ik wou écht kok worden en mijn eigen restaurantje hebben. Wat ik toen nog niet wist, is dat het mij zou leiden tot talenten zoals het organiseren van events, de interesse in (online) marketing & alles wat te maken heeft met hospitality en gastvrijheid. 

In 2014, na vier jaar onovertreffelijke  momenten te hebben beleefd op school en op internaat,  ontving ik mijn diploma "Hotel". Ik schreef me meteen in voor de opleiding Hotelmanagement in Brussel. Ik koos deze school omdat ik hier ook Spaans kon leren en omdat ik heel graag onze hoofdstad wou leren kennen. 3 jaar later mocht ik ook mijn diploma "Hotelmanagement" in handen nemen waar ik met hoge onderscheiding op geslaagd was. 

Mijn eerste stage was in de keuken in een prachtig hotel Gerona, bij Maurice en Deborah. De beste bazen die ik mij kon wensen. Ondertussen hebben zij een leuke zaak in Knokke waar je gastronomisch kan dineren met een leuke wijnbar naast. Hierna deed stage in de zaak in sterrenrestaurant Pure C* van Sergio Herman en Syrco Bakker.  Een ongelofelijk zware ervaring die mij alleen maar meer respect kan geven aan iedereen die op zo'n niveau inzet elke dag. Hierna ging ik terug naar Spanje in The Ritz-Carlton Abama. Ik werd het aanspreekpunt van het hotel en ik moest beleving creëren bij elke gast. Als laatste stage kwam ik terecht in Spicymotion in Zaventem. Een marketingbureau waar ik verantwoordelijk werd voor de opstart van 5 foodtrucks. Zowel mentaal als fysiek af en toe afgezien, maar veel geleerd en goeie vrienden aan overgehouden. 

Horeca is voor mij is het een beroep die op mijn lijf geschreven is. Ik hou van werken en risico's nemen. Als is ergens voor ga, is het altijd met de volle 100% en ik laat me niet doen door een tegenslag. Ik vind het heel belangrijk om écht met alles mee te zijn en alles te snappen. Naast koken en mensen bedienen hou ik me graag bezig met cijfers, social media, Google Analytics,  klantenbinding, .... Ik organiseer en plan graag en ik heb het graag allemaal onder controle... dat heeft voordelen en nadelen 😁

Mijn droom is mijn eigen restaurant te starten op een culinair niveau. Lekker eten is belangrijk, maar het is zoveel meer. De passie die wij hebben, kunnen we moeilijk beschrijven. Hopelijk kunnen we jullie snel laten proeven en ontdekken wat we in ons mars hebben!

Lies Van Wolvelaer